Jupiter

Jupiter og astrologi

I romersk mytologi er Jupiter gudenes konge, en vokter og beskytter, og er forbundet med dagen torsdag. Jupiter er vanligvis kalt planeten til kongelige, kultur og filosofi.

Jupiter er en tolerant og omfattende planet. Som den første av de sosiale planetene leter Jupiter etter innsikt gjennom kunnskap og visdom. Nøkkelord som assosieres med Jupiter er blant annet moral, håp, takknemlighet, ære og loven. Jupiter er også assosiert med flaks, velstand og vekst.

Jupiter styrer en persons indre sans for rettferdighet og moralitet, deres idealer, høyere mål, utdannelse og reiselyst. Frihet, utforskning og livsglede er ofte knyttet til Jupiter, noe som understreker hvorfor den er styrende for de astrologiske tegnene Skytten og Fiskene, og den er opphøyd i Krepsen.

Jupiter har stor innflytelse over personer potensiale for vekst i mange deler av livet, eksempelvis fysisk, intellektuelt, spirituelt, kulturelt og materialistisk, noe som ytterligere påvirker makt og status. Jupiter gjenspeiler en persons optimisme, drømmer og ambisjoner, og er betydningsfull for barn, berømmelse, velstand, utdannelse, politisk makt, hell, finans og lange reiser.

Jupiter ansees å være en sosial planet i horoskop, og fremstår som en planet med en funksjon større en seg selv. Jupiter påvirker ikke den psykologiske sammensetningen av en personlighet, men fremstår som omfavnende og sosial av natur.

Jupiter representerer det beste i livet, og sees på som «alles favorittplanet». Optimisme, mental og spirituell vekst faller under Jupiters styre, noe som setter deg i kontakt med samfunnets gaver, muligheter og tilbud. Jupiters største aspekter er godt humør, godvilje og barmhjertighet, men kan sees på som negativt på grunn av blind optimisme, overflod, uansvarlighet og bortskjemthet.

Jupiter representerer sterkes måten vi uttrykker vår sjenerøsitet og toleranse, og viser måten individer stoler på andre og forbedrer egne liv.

Jupiter fremstår på mange forskjellige måter i forskjellige kulturers astrologi. For eksempel styres den av elementet tre i kinesisk astrologi og er kjent som «Guru» eller «Brihaspati» og «den store lærer» i indisk astrologi.

Individer påvirket av Jupiter er ofte interessert i karrierer som lov og rett, medisin, forfatterskap, utdannelse, religion og bedrift. Jupiter påvirker helsemessig vektproblemer, kolesterol, beruselse, diabetes, katarakt (grå stær), leveren, arterier, lår og nakke.