Pargasitt

Pargasitt – Pargasite

Pargasitt er en ganske vanlig krystall oppkalt etter plasseringen i Pargas, Finland, der den opprinnelig ble funnet. Pargasitt er medlem av Amfibol gruppen (aktinolitt er også medlem av denne gruppen). Pargasitt er transparent til gjennomskinnelig og er oftest funnet i en lime-grønn farge.

Pargasitt fungerer med hjerte chakra, og beskytter oss mot skade på hjerte, og en spesiell skade Pargasitt er spesielt bra på, er å reparere et "knust" hjerte som i kjærlighetssorg. Pargasitt er en varsom støtte i denne helbredelsesprosessen. Den bleke grønne Pargasitt-energien vil omgi ditt hjerte med empati og medfølelse for deg selv og andre.

Dette er også en krystall som kan brukes overfor vår frykt, gi slipp på tidligere traumer, og oppmuntre til tilgivelse. Pargasitt er en lykkelig krystall som hjelper mot lette depresjoner og får oss alle smiler igjen.

Fysisk kan Pargasitt hjelpe med spørsmål om hjertet, svelg og luftveier. Ha med deg en Pargasitt hele dagen for å holde deg unna dysterheten og for å møte hvert øyeblikk med en følelse av humor, kjærlighet og glede.

Fysiske problemer og Plager: Hjerte, lunger, luftveiene, hals

Følelsesmessige problemer og Plager: Sinne, depresjon, glede, traumer

Geologi

Pargasitt er et kompleks inosilicate mineral av amfibol gruppen med formel NaCa2 (Mg4Al) (Si6Al2) O22 (OH) 2. Det ble først beskrevet og oppkalt etter funnstedet i Pargas, Finland hvor det ble funnet i1814. 

Norsk navn: Pargasitt
Engelsk navn: Pargasite
Chakra: Hjerte
Stjernetegn: Skytten
Vibrasjon: 6
Hardhet: 6
Farge: Svart, Brun, Grønn
Kjemisk formel: NaCa2(Mg4Al)(Si6Al2)O22(OH)2.
Strunz klassifisering: 09.DE.10
Kategori: Silikater
Krystallsystem: Monoklin
Spesifikk vekt: 3,04 - 3,17
Sjeldenhet: Vanlig