Hva er Agat?

Hva er en agat? Agater er en forvirrende betegnelse på mange krystaller. Er moseagat virkelig en agat? Hva med blondeagat? Tre agat? Faktisk er det bare en av de tre som virkelig anses som en agat (blondeagat).Blondeagat

Tradisjonelt er agat definert som en fibrøs kryptokrystallinsk variant av kvarts (SiO2, eller silisiumdioksyd). Kryptokrystallinsk blir identifisert som en "bergtekstur som er så fint krystallinsk, bestående av slike små krystaller, at dens krystallinske natur bare vagt blir avslørt også med mikroskopisk tynne snitt av overført polarisert lys."

Kalsedon
Kvarts med åpenbare mineralinneslutninger, men uten bånd, er korrekt identifisert som kalsedon. For eksempel er ikke moseagat en agate i det hele tatt. Den inneholder flekkete inneslutninger av kloritt, hornblende eller andre mineraler, men uten bånd. Så riktig identifikasjon er en type kalsedon, selv om navnet antyder at det er et agat.

Agat - en variant av kalsedon
Det som skiller Agat fra kalsedon er båndene på krystallen. Ofte kan disse båndene vri seg på en sprø måte rundt steinen, gjerne som ville mønstre. Båndene kan også se ut til å være i form av en sirkel eller ring som på øyeagat eller til og med fine parallelle linjer, for eksempel Botswana agat. Uten dette båndet er krystallen ikke en agat.Lace agat

Hvor kommer agat fra?
Du skulle tro at agater er vanlige over hele verden. Imidlertid er de fleste varianter begrenset til spesifikke områder. For eksempel er blondeagat først og fremst funnet i den sørafrikanske regionen Kenya. Lake Superior agat finnes bare i et bestemt område i USA. Meksikansk lace agat kommer til oss fra Mexico og finnes ingen andre steder i verden. Ild agat finnes bare i USA, mens Pigeon Blood Agat er begrenset til staten Utah. Botswana agat finnes bare i regionen Botswana, Afrika og så videre. De fleste agater er ganske rikelig og billig. Imidlertid er det agater, for eksempel Red Fox agat som er unike og sjeldne, og bare finnes i et mindre antall i Argentina.

Agat-identifisering
Agater kommer i en rekke farger, former og størrelser. Agatenes farge har å gjøre med mineralinneslutningene som er vanlig i det området de kommer fra. Mange agater, for eksempel dekorative "skiver" (tynne skiver av agat vist på tallerkenstativer) eller bokender er farget for å få frem båndmønstrene. Dette er ganske vanlig blant brasilianske agater. Rød, grønne, lilla, rosa, blå, svarte og gule agater fra Brasil, er alle farget. Men fra India kan du få de fleste av disse fargene naturlig.

Typer agat
Blondeagat - blek blå agat med fint hvitt bånd eller bølger.
Botswana agat - Agat med fine, parallelle linjer for det meste i nyanser av rosa, hvit eller grå.
Brekksje agat - En naturlig sementert matrise av oppsprukket / ødelagt agatbiter.
Crazy Lace agat - Agat med gale, ville, kronglete, vendende bånd i en rekke farger.
Øye agat - Agat med konsentriske ringer eller sirkler.
Fairburn (Fortification) Agate - Denne typen agat har skarpe vinklede band som ligner konturene av festningsverkene til et slott.
Holly Blue agat - blekblå til lilla i fargen, noen ganger halvgjennomsiktig. Oftest identifisert som en kalsedon, med mindre båndene er til stede. Da kan det identifiseres som et ekte agat. Kommer fra Holly Mountain nær Sweet Home, Oregon.
Lake Superior agat - Antatt å være verdens eldste agater, over 1 milliard år gamle. Disse er funnet i hele Nord-USA etter å ha blitt spredt fra den opprinnelige Lake Superior-regionen via isbre. Den har generelt blek farging.
Laguna agat - Et fargerikt agat fra Laguna, Mexico i en rekke farger.
Meksikansk Lace agat - Agat med tynne, knipete bånd / mønstre.
Pigeon Blood agat - En hvit og blodrød variant av agat funnet i Utah.
Snakeskin agat - Denne agaten er et brunt til brunrødt agat med konsentrisk bånd.Grønn kalsedon

Mange andre agater er navngitt fra lokaliteten der de finnes, for eksempel Scots Bay Agat, Montana Agat, osv. Andre er oppkalt etter den primære fargen på agat, for eksempel rød agat, grønn agat, aprikos agat eller rosa agat.

Kalsedon - er ikke en agat
Dendritisk agat - Kalsedon som inkluderer dendritvekstmønstre.
Holly Blue agat - Hvis den ikke har bånd, er det en kalsedon
Bildelandskap agat - Kalsedon hvis inneslutninger ser ut som landskapsarkitektur.
Moseagat - Kalsedon med inneslutninger av kloritt, Hornblende, osv.
Forsteinet tre - Ofte kalt Agatized Wood. Selv om konsentrisk bånding kan sees her, skyldes det den naturlige veksten (trestrukturen) av treet, ikke fra avsetningen av kalsedon.
Tre agat - Kalsedon med inneslutninger av kloritt, Hornblende, etc.

Metafysiske egenskaper for agat
Judy Hall gir oss litt innblikk i Agatenes verden - "En grunnstein med en kraftig rensevirkning på flere nivåer, som gir følelsesmessig, fysisk og intellektuell balanse. Agat stabiliserer energi og harmoniserer yin og yang. De kan bringe skjult informasjon frem i lyset. Da den er veldig beroligende fungerer denne steinen sakte, men med stor styrke. Agat forenkler aksept av deg selv og snakker sannheten din. Overvinner hjertets bitterhet, helbreder det indre sinne og fremmer mot til å starte på nytt. Ved å oppmuntre til assimilering av livserfaringer letter agat stabil åndelig vekst. "Selvfølgelig, avhengig av farge og type, vil tilleggsegenskaper gjelde.

Agater er en fargerik gruppe, som finnes på en rekke steder rundt om i verden. Hovedidentifikatorene for en ekte agat er det konsentriske båndet, sirkulære "øyne" eller parallelle linjer. I likhet med mange steiner ble agater brukt i antikken som talismans og amuletter. I dag er de et viktig verktøy for å bruke i alle aspekter av åndelighet. Variasjonen og overkommeligheten til agater gjør det enkelt å bruke dem i alle typer helbredelsesmetoder, meditasjon, grid eller alter til Moder Jord. De er også fascinerende å se på. Jeg anbefaler på det sterkeste å ha noen agater i samlingen din. Du vil bli overrasket over informasjonen de kan dele.

Se vårt utvalg av agat eller kalsedon.