Vesuvian

Vesuvian - Vesuvianite

Vesuvian er et fascinerende mineral som finnes opprinnelig på Vesuv, den berømte vulkanen i Italia som hadde voldsomme utbrudd under Romerriket i år 79 e.Kr., og ødela byen Pompeii, begrave den og alle dens innbyggere i aske. Derav er denne krystallen kjent som Vesuvian. Vesuvian representerer samarbeid, og som sådan, er det en fantastisk stein å presentere for nygifte, forretningsforbindelser, venner og bekjente.

Vesuvian kan være nyttig når du ønsker å fjerne negative og / eller repeterende tankemønstre fra de mentale og emosjonelle organer. Når disse tankemønstre har blitt fjernet, vil de mentale og emosjonelle organer stabilisere seg. Bruk Vesuvian for å fjerne sinne og frykt. Den beroligende Vesuvian handler raskt, men forsiktig, for å finne balansen når følelsene er i opprør.

Vesuvian bidrar til å koble hjerte chakra med den åndelige verden, tilgang til høyere selvtillit og dens forbindelse til kilden, som er kjærlighet. Fysisk kan Vesuvian styrke tenner og bein; hjelpe i næringsopptak, lindre hudplager og kan forbedre ens luktesans.

Geologi

Vesuvian eller idokras er eit mineral som finst på kontakt- og skarnførekomstar, krystalliserer tetragonalt og er oftast brunt, gult eller grønt. Klare varietetar kan brukast som smykkesteinar (hardleik 6–7). Vene krystall kjennest frå fleire lokalitetar i Oslofeltet, særleg Hamrefjell i Eiker og Myrseter ved Drammen. Spesielt store krystall er funne i Eg ved Kristiansand, elles finst vesuvian ei rekkje stader i Noreg. Den sjeldne varieteten cyprin, som er blå og noko koparhaldig, er originalskildra frå Noreg (Sauland i Telemark). Mineralet er eit hydroksylhaldig silikat av kalsium, magnesium, jarn og aluminium, med formel Ca10(Mg,Fe)2Al4(SiO4)5(Si2O7)2(OH)4.

Det vart først oppdaga i blokker eller like ved lavaer på Vesuv.

Fysiske spørsmål og plager: Buktrykket, bein, generell fysisk helse, eggstokker, luktesans, hud, tenner, årer

Emosjonelle spørsmål og plager: Beroligende, trøstende, depresjon, fjerner giftstoffer, beroligende, stress og spenning

Spirituelle spørsmål og plager: Klarhørsel, meditativ tilstand, redusere negativ energi, husker tidligere liv

Norsk navn: Vesuvian, Idokras
Engelsk navn: Vesuvianite, Idocrase, Vasonite
Chakra: Hjerte Stjernetegn: Steinbukken, Skytten
Vibrasjon: 2
Hardhet: 6-7
Farge: Gul, grønn, brun, fargeløs til hvit, blå, fiolett, blågrønn, rosa, rød, svart, vanligvis stripete
Kjemisk formel: Ca10(Mg, Fe)2Al4(SiO4)5(Si2O7)2(OH,F)4 
Strunz klassifisering: 09.BG.35
Krystallsystem: Tetragonal
Spesifikk vekt: 3.32 - 3.43
Oppløslighet: Så godt som ikkje-oppløyseleg i syrer
Sjeldenhet: Ganske vanlig