Månen

Månen og astrologi

Astrologer mener månen er like viktig som solen, på grunn av den forskjellige faser i en evig syklus. Månen skal representere individets følende sinn, forbundet med minner, humør, ubevisste vaner og følelsesmessig fremtreden. Månen representerer mottakelighet og sårbarhet, og har en mystisk og påvirkende makt over oss. I de 28 dagene det tar for månen å tilbakelegge en runde rundt jorden, er hvert stjernetegn omfavnet i ca 2,33 dager. Månens fase ved fødselstidspunktet er spesielt betydningsfullt for den enkelte, da det er fire individuelle faser.

De som er født i månens første fase (1-7,5 dager) er trolig entusiastiske, optimistiske og ungdommelige, da væren påvirker deres vesen. De liker å ta initiativ, spesielt i romantisk sammenheng, og finner muligheter til å uttrykke sine interesser. De som er født i den første fasen kan være tilbøyelige til å være selvopptatte eller overreagere. De har større mulighet til suksess tidlig i livet grunnet deres sterke motivasjoner.

Personer født i den andre fasen (7,5-15 dager) er ambisiøse, sosiale og karismatiske med sterk innflytelse fra stjernetegnene krepsen og løven. Disse personer nyter rampelyset, og tilrekker seg andre mennesker. De som er født i fasens andre fase liker oppmerksomhet, høy status og har motivasjon til å oppnå noe som gjør at de blir husket av andre. Selv om de ikke lett lar seg irritere, vil det få intense konsekvenser om de blir sinte.

Individer som er født i den tredje fasen (15-22,5 dager) er sensitive, intuitive og følsomme. Stjernetegnene Vekten og Skorpionen har en underliggende innflytelse, spesielt ved deres observante sinn. Disse menneskene setter stor pris på vennskap og forhold, og knytter nære bånd til andre. De tiltrekkes av vellykkede personer som kan hjelpe dem å oppnå målene sine. De har en tendens til å være anspente og nervøse, noe som kan føre til konsentrasjonsvansker. Den mest vellykkede fasen i livet deres vil være midtlivet. 

De som er født i den fjerde fasen (22,5 – 29 dager) er, i likhet med stjernetegnene Steinbukken og Fiskene, organiserte, innsiktsfulle og intuitive, og stoler på magefølelser fremfor logikk. De har en tendens til å være for følsomme og kan bli i overkant opprørt over andres krav. De ansees å være sent utviklede, men kan ha uvanlig og individuell suksess senere i livet.

For mange, spesielt de født i vann-tegn (krepsen, skorpionen og fiskene), har månen en kraftigere effekt på oss enn solen. Den representerer våre dypeste personlige behov, og for å oppnå ekte lykke i livet er det viktig å finne en balanse. Månen kan påvirke vår fantasi, intuisjon og lar oss være sentimentale, tilpasningsdyktige og beskyttende, men den kan også være til rastløshet, irritasjon og lunefullhet.

Månen forbindes med helseproblemer knyttet til fordøyelsessystemet, eggstokkene, magen, brystene, menstruasjon, bukspyttkjertelen og kjønnsorganenea