Agat, natur

Agat, natur – Agate, Nature

Utskriftsvennlig versjon pdf

Agat har rolig energi som fungerer på de subtile kropper, og er perfekt for å oppnå stabilitet og balanse i mange aspekter av ens liv. Agat har en tendens til å jobbe bak kulissene av et problem, derfor vil man ikke oppdage forbedringer spontant, men sakte og sikkert over litt tid. Agat antas å forbedre mentale funksjoner og kan hjelpe der spørsmål om klarhet og stabilitet er usikkert. Agat er også nyttig for å overvinne negative følelser ved å bringe kjærlighet inn i chakraene. Selv om de jobber veldig sakte og bevisst, vil dens milde natur hjelpe til å ha en varig effekt.

Agat kommer i mange forskjellige farger, og fordi dens sammensetting er så variabel, har de forskjellige typene fått mange forskjellige beskrivende navn. Mange typer av organisk materiale er blitt fossilt av Agat, hvor det organiske materialet har blitt erstattet langsomt over en lang tidsperiode, slik at den opprinnelige struktur er beholdt. Fossilt eller forsteinet tre er en attraktiv form av Agat. De fleste Agater er naturlig farget, mens andre er oppvarmet eller permanent farget for dekorativ effekt.

Denne steinen er spesielt generert i eruptive bergarter eller i ur-lava soner og er ofte funnet i form av avrundede knuter eller geodes. Når steinen splittes eller skives, vil de ofte vise sine bånd og farger til fulle, noen ganger med oppsiktsvekkende effekt. I noen geoder er det et sentralt hulrom, i andre er midten hul.

Fysiske problemer og Plager: Blodkar, fordøyelse, øyne, magekatarr, lymfesystemet, bukspyttkjertelen, revmatisme, hudsykdommer, mage, livmor

Følelsesmessige problemer og Plager: Analytiske evner, sinne, bitterhet, beroligende, konsentrasjon, tillit, mot, oppfatning, selvaksept, beroligende, traumer, sannhet

Spirituelle problemer og Plager: Balanse, rensing, jording, vekst, harmoni, skjult informasjon, stabilisering


Norsk navn: Agat, natur
Engelsk navn: Agate, Nature
Chakra: Krone
Stjernetegn: Tvillingene
Vibrasjon: 6
Hardhet: 7
Farge: Hvit, grå, sort
Kjemisk formel: SiO2
Strunz klassifisering: 04.DA.05
Kategori: Silikater
Krystallsystem: Trigonal
Spesifikk vekt: 2,60-2,65
Sjeldenhet: Vanlig