Kromdiopsid

Kromdiopsid – Chrome Diopside

Kromdiopsid blir også kalt Grønn Diopsid, og får den fine grønne fargen fra krom.

Kromdiopsid er primært en hjerte chakra krystall. Den kan hjelpe folk til å åpne opp til ideen om universell kjærlighet, og integrere det inn i dagliglivet. Som Stjerne Diopsid, kan den fjerne følelsesmessige blokkeringer. Utover det, kan Kromdiopsid også hjelpe med økt tillit til et individ, både for seg selv og for andre, og i perfeksjon av universet. Kromdiopsid kan være ganske nyttig i det idealistiske mål om å leve fra hjertet.

Denne krystall bærer en grønn healing stråle, og kan brukes til å legge til rette for god helbredelse på mange måter. Den kan fungere på områder av lungene og hjertet, ved å fjerne energiske blokkeringer og gi en strøm av helbredende energi gjennom disse områdene. På et annet nivå, kan den hjelpe med emosjonell healing, ved å bringe en forståelse av ens doble natur og hvordan du kan integrere de to halvdelene til å danne en komplett helhet. Kromdiopsid kan også være et fantastisk hjelpemiddel i en tid med rekreasjon av sykdom.

Geologi

Diopsid er ei grønnaktig pyroksenmineral. Det krystalliserer monoklint og har kjemisk sammensetting CaMgSi2O6. Det finnes i ulike metamorfe bergarter, særlig i hornfels og skarn. En særlig pen gressgrønn, kromholdig diopsid opptrer i olivinsteiner på Sunnmøre.

Norsk navn: Kromdiopsid, Grønn Diopsid
Engelsk navn: Chrome Diopside, Green Diopside
Chakra: Hjerte
Stjernetegn: Tvillingene, Jomfruen
Vibrasjon: 9
Hardhet: 5-6
Farge: Grønn
Kjemisk formel: MgCaSi2O6 
Kategori: Silikater
Krystallsystem: Monoklin
Spesifikk vekt: 3,278
Sjeldenhet: Vanlig