Turmalin, blå

Turmalin, blå (Indicolitt) – Blue Tourmaline (Indicolite)

Blå Turmalin, også kjent som Indicolitt, tilhører en gruppe krystaller som heter Elbaitt, som er medlem av Turmalin- familien. Elbaitt er uten tvil den mest fargerike krystallgruppen, som inkluderer Indicolitt (blå), Verdelitt (grønn), Rubelitt (rosa) og vannmelon (rosa og grønn).

Blå Turmalin er ofte brukt for å forbedre kommunikasjon ved at du kan snakke ærlig og gjennom hjertet. Det er en stein av medlidenhet, og hjelper en til å være mer åpen. Blå Turmalin kan åpne opp for kommunikasjon med høyere riker, og hjelper en å finne årsaken til sykdommer. Ved å konsentrere seg om det tredje øye, kan Blå Turmalin øke persepsjon, intuisjon og psykiske evner. Som alle Turmaliner, er blå Turmalin også en metafysisk beskyttende stein som sies å balansere og harmonisere chakraene.

Fysisk letter blå Turmalin på søvnløshet og bidrar til å lindre problemer forbundet med øynene, svelg, strupehode, skjoldbruskkjertelen, binyrene og hypofysen. Den kan også balansere væsken i kroppen og lette på blære- og nyre plager.

Generelt kan Turmalin bli elektrisk ladet på grunn av varme eller trykk, noe som er et bevis på evnen disse krystallene har til å påvirke et energifelt. Turmalin er kraftig jordingsstein og nyttig å gi slipp på stress og spenning.

Fysiske spørsmål og plager: Binyrene, blære, søvnløshet, nyrene, laryngitt, hals

Emosjonelle spørsmål og plager: Kommunikasjon, medfølelse, ærlighet

Spirituelle spørsmål og plager: Kontakt med de høyere riker, økt intuisjon, psykiske evner

Norsk navn: Blå Turmalin, Indicolitt
Engelsk navn: Blue Tourmaline, Indicolite
Chakra: Hals
Stjernetegn: Vekten, Skorpionen, Tyren
Vibrasjon: 55, 6 og 9
Hardhet: 7-7,5
Farge: Blå
Kjemisk formel: Na(Li, Al)3Al6Si6O18(BO3)3 (OH)4
Kategori: Borosilikat
Krystallsystem: Trigonal
Sjeldenhet: Mindre vanlig