Fenakitt

Fenakitt - Fenakite

Fenakitt har en ekstremt kraftig, intens og høy vibrasjon. Fenakitt sies å ha den høyeste vibrasjon av noen mineral som er funnet på denne planeten. Av denne grunn er fenakitt svært ettertraktet av metafysikere, til tross for sin høye pris.

Ekstremt sjelden krystall som er funnet i mange forskjellige områder, inkludert Brasil, Russland, Madagaskar, Afrika og Colorado, USA. Ulike typer Fenakitt kommer i mange forskjellige farger og former.

Fenakitt er en kraftig Tredje øye-  og krone chakra stein, åpner brukerens visjonære intuisjon og høyere bevissthet om den åndelige verden (inkludert englenes riker), samt legge til rette for nedlasting av åndelig kunnskap. Fenakitt kan også forsterke den helbredende kraften av andre steiner.

Fenakitt sies å forenkle tilkoblingen av menneskelig bevissthet. Det styrker fellesskapet, bidrar til å bringe folk til "en tanke", og bygger samhold.

Fenakitt er en stein som anbefales for avanserte krystall arbeidere. Når du bruker Fenakitt, er den nyttig for å holde en god jording.

Hold Fenakitt innelåst når du ikke arbeider med den! Fenakitt har en tendens til å forsvinne hvis du lar den ligge rundt omkring. Små rakkere elsker Fenakitt, inkludert barn, katter, hunder og andre rampete vesener.

Fysiske problemer og Plager: Avhengighet, hjerne, hjerneforstyrrelser, hjerneskade, øyne

Følelsesmessige problemer og plager: Kreative uttrykk, glede

Spirituelle problemer og Plager: Englenes rike, astralreiser, kontakt med Englenes rike, Tilkobling med høyere riker, kreativitet, krone chakra, drømmer, ut av kroppen opplevelser, høyere vibrasjoner, stabiliserer kroppen, telepati


Geologi

Fenakitt er et fargeløst mineral som bl.a finnes på granittpegmatitter (i usedvanlige store krystaller fra Tonga-bruddet ved Kragerø, og fra Drag i Tysfjord) og på druserom i granitter og syenitter (Hurum og Grorud i Oslofeltet). Mineralet krystalliserer trigonalt og er kjemisk et berylliumsilikat, Be2SiO4.

Navnet kommer av gresk "narre", fordi mineralet kan forveksles med kvarts.


Norsk navn: Fenakitt
Engelsk navn: Fenakite, Fenacite
Chakra: Tredje øye
Stjernetegn: Tvillingene
Vibrasjon: 9
Hardhet: 7,5-8
Farge: Fargeløs, gul, rosa, brun
Kjemisk formel: Be2SiO4
Strunz klassifisering: 09.AA.05
Kategori: Nesosilikat
Krystallsystem: Trigonal
Spesifikk vekt: 2,93 - 3,00 
Sjeldenhet: Sjelden