Goshenitt

Goshenitt - Goshenite

Goshenitt er den fargeløse formen av Beryll. Urenheter i krystallsystemet på Beryll gir varianter som inkluderer Akvamarin, Smaragd, Morganitt og Heliodor. Disse ble ofte kalt "Krystallenes Mor", og som sådan, er en av de fremste krystaller for mødre.

Goshenitt bringer dem som lider av alvorlige humørsvingninger en følelse av fred og ro. Den er også nyttig for de som har fødselsdepresjon, alvorlige PMS og andre hormonelle relaterte forhold. Goshenitt gir en tilstand av ro og midlene til å gå videre i tider med uro. Det er en krystall av ærlighet og hjelper de rundt deg til å si sannheten. Goshenitt er en fantastisk krystall å holde når man har problemer med å ta beslutninger.

Goshenitt er en krystall av kreativitet, og hjelper med at du kan uttrykke deg ærlig og med originalitet. Når den brukes med hode chakra, lar Goshenitt deg få den lykke du fortjener. Den er også en utmerket krystall å bruke når du kommuniserer med engler og andre åndelige veiledere, og hjelper de som er i et forhold til å kommunisere sannferdig med hverandre.

Fysisk hjelper Goshenitt på synet, leggmusklene, og immunforsvaret. Den er også gunstig for dem som lider av ADHD. Fordi det er forbundet med Månen, hjelper Goshenitt med å balansere hormoner og væskeretensjon

Fysiske problemer og Plager: Forkjølelse, avgifte kroppen, øyne, feber, immunsystem, giftstoffer, svakhet

Følelsesmessige problemer og Plager: Rolig, medfølelse, sorg, skyldfølelse, ærlighet, inspirasjon, fredelig

Spirituelle problemer og Plager: Klarsyn, klarhet, Karma, Sinnsro, visjon

Geologi

Fargeløs Beryll kalles Goshenitt. Navnet stammer fra Goshen, Massachusetts der den opprinnelig ble oppdaget. Siden alle disse fargevariantene er forårsaket av urenheter og ren Beryll er fargeløs, kan det være fristende å anta at Goshenitt er den reneste av Beryllene. Men det er flere elementer som kan fungere som hemmere på fargen i Beryll, så denne forutsetningen kan ikke alltid være riktig. Navnet Goshenitt har blitt sagt å være på vei ut, men likevel det fortsatt et vanlig brukt navn på edelstener. Goshenitt er funnet i nesten alle Beryll lokaliteter. I det siste har Goshenitt blitt  brukt til produksjon briller og linser på grunn av sin klarhet. I dag er den mest vanlig brukt for som smykkesten, og kan også betraktes som en kilde til beryllium.

Norsk navn: Goshenitt
Engelsk navn: Goshenite
Chakra: Krone
Stjernetegn: Krepsen, Vekten
Vibrasjon: 3
Hardhet: 7,5-8
Farge: Klar
Kjemisk formel: Be3Al2Si6O18
Strunz klassifisering: 09.CJ.05
Kategori: Silikater