Safir Stjerne, blå

Safir Stjerne blå - Blue Star Sapphire

Stjerne Safir er en Safir som viser et unikt stjernelignende mønster i krystallen, Årsaken til denne fascinerende visuelle effekten er en liten, nålelignende inneslutning som krysser krystallen og danner et sekslinjet stjerneformet mønster. Skjæringspunktet dannes oftest fra mineralet Rutil, som er sammensatt hovedsakelig av titandioksyd. Dette fantastiske mønsteret viser seg best når du ser under en lyskilde.

Stjerne Safir forbinder deg med englene i tro, håp og skjebne. Den trekker deg inn i dypet, dypere meditasjon og sentrerer dine tanker. Stjerne Safir øker klarsynhet, klarhørsel, og profeti, og kobler brukeren til engleplanet og andre lysvesener. Stjerne Safir kan brukes til å koble til og kontakte vesener fra stjernene. Den bidrar til å bringe klarhet og forståelse i intensjonene med andre. Stjerne Safir kan også muntre opp enhver situasjon.

Generelt er Safir en stein av fred, ro, åndelig helbredelse og åndelig sannhet. Safir er nyttig når man skal kanalisere helbredende energier fra englerike eller en høyere kilde. Dette gjør Safir til en spesielt god stein for utøvere av Reiki og lignende. Safir hjelper brukeren å oppholde seg på den åndelige vei, forsterke psykiske og åndelige krefter, og er en stor stein for jord- og chakra healing.

Som en stein av velstand, oppretter Safir en kraftig livskraft og tiltrekker seg glede og fred. Safir bidrar til å åpne sinnet for skjønnhet og intuisjon. Safir er en stein av visdom, som med hver sin farge inneholder sin egen unike energi vibrasjon og informasjon

Fra gammelt av sies det at Blå Safir har blitt velsignet av gudene som en kraftig beskyttende stein. Det er mange bibelske referanser til Safir, herunder at et Safir var en av de opprinnelige steinene i brystplaten til yppersteprestene.

Fysisk kan Blå Safir bistå med healing på cellenivå, blodsykdommer, øyeproblemer og generelt stress. Blå Safir har blitt brukt som et hjelpemiddel for å lette depresjon, angst og søvnløshet.

Fysiske spørsmål og plager: Angst, blodsykdommer, depresjon, øyne, helbredelse, søvnløshet, kvalme, stress, svimmelhet

Emosjonelle spørsmål og plager: Kommunikasjon, troskap, lojalitet, selvutfoldelse, sannhet

Spirituelle spørsmål og plager: Englenes rike, astralreiser, kanalisering


Geologi

Safir er en veldig verdfull, blå edelstenvariant av mineralet korund, et aluminiumoksid (α-Al2O3), når fargen er en annen enn rød eller mørk rosa. Dersom det er tilfelle blir edelstenen kalt rubin, og blir sett på som en egen type edelsten. Spor av andre grunnstoff som jern, titan eller krom kan gi farger som korundblå, gul, rosa, purpur, oransje eller en grønnaktig farge. Rosa-oransje safir blir også kalla padparadscha. 

Safirer blir vanligvis benyttet i smykker. Safir kan finnes naturlig i ulike sedimentære bergarter eller steinformasjoner eller de kan bli produsert kunstig i form av store krystaller, boules, for både industriell eller dekorativ bruk.


Norsk navn: Blå Stjerne Safir
Engelsk navn: Blue Star Sapphire
Chakra: Hals
Stjernetegn: Steinbukken, Skytten
Vibrasjon: 6
Hardhet: 9
Farge: Blå
Kjemisk formel: Al2O3
Strunz klassifisering: 
Kategori: Oksydmineral
Krystallsystem: Trigonal 
Spesifikk vekt: 3,95-4,03
Sjeldenhet: Vanlig