Copal

Copal Amber (Rav)

For å bli vurdert som Rav, må harpiks fra furutrær være helt fossile over en prosess på 100.000 år. Burmitt Amber er over 100 millioner år gammel, og er således den eldste typen av Rav vi kjenner til. Alle våre Burmitt Amber inneholder et (eller flere) insekter som da skal være fra Kritt-tiden.

Rav er en kraftig, men likevel skånsom healer og rensende krystall, som trekker ut og transmuterer negativ energi av alle slag på alle nivåer. Rav er et hjelpemiddel i fysisk selvhelbredelse, emosjonell helbredelse av depresjon, og miljørensing. Rav åpner og renser alle chakraene.

Da den er svært beskyttende, hjelper Rav og gjøre ideer til virkelighet. Livskraften som er fanget i Rav fremmer fruktbarhet, og dens beskyttende og miljørensende egenskaper gjør den til en god stein å bruke for å forberede en helbredelse eller fødsel. Bruk Rav med Solar Plexus Chakra for å øke selvtillit, mental klarhet, og kreativ selvutfoldelse.

Fysisk hjelper Amber med organer, inkludert lever, nyrer, blære, og mage. Også en god stein for hals chakra, som kan hjelpe mot laryngitt og struma.

For å klassifisere harpiks som ekte Rav må et par vilkår oppfylles. Først må molekylene ha dannet en polymer (en forbindelse hvor to eller flere molekyler er sammenføyd) og for det andre må Ravet være minst 100.000 år gammel.

Copal eller Copalitt er betegnelsen på organisk harpiks som ikke er gamle nok (dvs. yngre enn 100.000 år).

I Afrika er Copal funnet i de kystnære land i Øst- og Vest-Afrika, men spesielt på Madagaskar. Denne såkalte Madagaskar Amber er størknet harpiks av nåletrær, men er bare 1000 - 10 000 år gammel.

De fleste Rav fra Columbia er mindre enn 250 år gammel, og faktisk ikke Rav i det hele tatt, men den mykere, yngre versjon kalt Copal.

I sammendraget, her er noen fakta om Rav og Copal:

- Rav (Amber) er definert av geologer som forsteinede harpiks. Kvae er den væske som sirkulerer gjennom en plantens karsystem. - Herdet harpiks som er mindre enn 100.000 år gammel kalles Copal. - Copal blir Rav når den er ferdig "forstenet". - Copal vil oppløses i aceton, men Rav vil ikke. - Copal fra Madagaskar og Columbia er 250 til 10 000 år gammel - Rav fra Baltikum og Den dominikanske republikk er 25 til 40 millioner år gammel. - Rav fra Burma er minst 100 millioner år gammel.

Muligens på grunn av sin alder, er Burmit Amber hardere enn andre typer Rav, og det tåler en svært høy polish. Trolig fluoriserer den i sollys. Polerte overflater ser ut til å fluorisere litt selv på regnværsdager. Men under en UV-lampe, vil ødelagte eller polerte overflater vise en sterk fluorisering i en nesten midt-blå farge - mye mørkere enn, for eksempel Baltisk Rav.

Fysiske spørsmål og plager: Kviser, avhengighet, leddgikt, astma, blære, kropp, benmarg, bein, hjerne, pust, forkjølelse, forstoppelse, hoste, levering, avgifte kroppen, øresmerter, hørsel, emfysem, galleblæren, struma , hodepine, helbrede jorden, hjerte, Immune-system, infeksjon, tarmer, nyrer, laryngitt, lunger, lymfatisk-system, migrene, nervesystemet, eggstokker, smerte, bukspyttkjertel, lungebetennelse, graviditet, revmatisme, hud, milt, tenner, hals , betennelse i mandlene, mandlene, tannpine, giftstoffer, traume, vannlating, urinveiene, virus, sår

Emosjonelle spørsmål og plager: Sentrering, depresjon, negativitet, beroligende, stress og spenning

Spirituelle spørsmål og plager: Nestekjærlighet, gammel visdom, den eteriske kroppen, jording, helbrede jorda, tidligere liv


Norsk navn: Copal Amber, Rav
Engelsk navn: Copal Amber
Chakra: Solar Plexus
Stjernetegn: Vannmannen, Løven, Skytten
Vibrasjon: 3
Hardhet: 2-2,5
Farge: Gyllenbrun, Oransje, Brun
Sjeldenhet: Vanlig