Mars

Mars og astrologi

Mars er den fjerde planeten i solsystemet, og har personlige aspekter som gjenspeiler psykologiske funksjoner i personligheten. Rødt er fargen som symboliserer Mars, blod, ild, lidenskap og begjær. Tradisjonelt hersker Mars over Væren og påvirker lederskap og pågangsmot, Skorpionen og påvirker intensitet og seksualitet, samt Steinbukken der den påvirker ambisjon og lojalitet. Aspekter med Mars i horoskopet viser hvordan en person takler frustrasjon og konflikt.

Mars er bemerkelsesverdig lidenskapelig og impulsiv, det er det maskuline aspekt, som forbigår sex og påvirker pågangsmot, disiplin, viljestyrke og utholdenhet. Venus ansees å være det feminine aspekt, og frister Mars til å lukte på blomstene på ferden. Mars og Venus gjenspeiler mange forhold med Mars som gasspedal og Venus som bremsen.

Mars kan tenne lidenskapens flamme i oss og sende oss mot våre mål. Dette gjør dens innflytelse spesielt viktig, ettersom den kan fastslå måten vi forfølger og oppnår våre mål i livet.

Mars har en dyp effekt på vår seksuelle identitet og bestemmer måten du velger å møte en situasjon eller oppvarte en mulig elsker, fra en kjølig fjern holdning til en sjarmerende intensitet og alt derimellom.

Energien til Mars kan bli en negativ kraft, hvis den kun tjener egoet, og ikke en viktigere sak. Den kan forårsake ødeleggelser når den brukes til tvilsomme formål, fordi den er en styrende kraft i våre personlige liv. Mars kan skape problemer når den undertrykkes, hvis den er i konflikt med andre planeter kan du slite med aggresjon. Mars vil alltid føre til et utbrudd i form av et raserianfall eller konstant irritasjon.

Mars ønsker bare å kunne uttrykkes. Hvis du forstår Mars, er den enklere å mestre. Når den er mestret, kan Mars veilede deg til å utnytte ditt potensiale gjennom din aggressivitet. Mars styrer kjønnsorganene, blæren, muskelsystemet, smaken, ansikt, det venstre øret, nyrene, betennelser, brannskader, ulykker og seksuelt overførbare sykdommer.

Mennesker som Mars har stor innflytelse over, ender gjerne opp med yrker som sport og konkurranse, entreprenørskap, administrasjon, politi, militæret eller teknisk arbeid.